Top Social

Holy piiip, what a day(s)

On ollut ihan pikkasen vuoristorataa ja hermoja kiristävää menoa.

Ensin oli tuon oman auton katsastus, siis jälkisellainen. Ennen katsastusta tuohon vaihdettiin jo vesipumppu. Maksoi ihan kivasti. Katsastuksessa vikalistaan merkittiin about seuraavaa: takajarru laahaa, yläpallonivel vaihtoon, jarrupalat...

Ensin piti selvittää, että miksi tuo rohjo a) laahaa jarruja b) syö jarrupaloja.

Vastaus: pakeliittimäntä taisi olla turvonnut jarrunesteen yhteisvaikutuksesta ja siis uusi mäntäkin tarvitaan. Ok. Niitä ei oikein saa erillisenä enää. Euroja tiskiin niin saa satulan. Ei ole enkä laita.
Jenkkiosiin käynti, hahaa!!! Metallimäntää oli ja kohtuuhintaan. Ei reagoi jarrunesteiden kanssa eikä muuten mene rikki. Niitä siis 2kpl kiitos.

Jarrupalat.

Yläpallonivel.

Rahaa palanut jo ihan kiitettävästi ja myös vaivaa! Kaikkien noiden vaihtaminen ja fixaaminen...ei hintaa.

Mutta konttorille matka siis viime maanantaina. Vähän väsyneenä menin tankille ja siitä sitten Somerolle konttorille. Tiskille ilmuutin, että uusintakatsastus.....ootas hetki. Voi piip...mun lompakko jäi auton katolle kun tankkasin...eikä varmaan ole siellä enää....paniikki!!!!!!

Ekaa (ja vikaa) kertaa näin kävi. Kuulin sunnuntaina, että yksi ystävä oli hävinnyt taistelun syövän kanssa, ja tuo vähän häiritsi keskittymistäni.
Ennen kuin ehdin ihan megapaniikin saada päälle ja olin jo miehen hälyttänyt apuun niin teksitviesti: lompakkonne on tuotu paikalliseen kauppaan.. HUH!!!!! Oli ollut kilometrin päässä lähtöpaikasta. Joku ihana ihminen oli sen nähnyt ja ottanut asiakseen viedä sen kaupalle.

Noh, sanoin tilanteen katsastusmiehelle, että ukkokulta tuo lompakon. 30km matkaa, eli kohta. Hän otti auton työn alle ja tsekkasi sen: kaikki ok. Mies toi lompakon ja maksoin lystin ja huh.... puoli vuotta odotettuani auto leimassa. IHANAAAAA!!!!!

Mutta. Sitten toissapäivänä lähdin viemään iältänsä jo vanhaa ja vähän huonokuntoista anoppiani kaupoille, vaatteita katsomaan. Kaikkien naisten perusoikeus ikään katsomatta! Pyörätuolilla suhailtiin ja kaikki oli jees, mammakin sai vaatetta. Nyt sitten autoon ja mennään oikkeen kaffelle, meinasi mamma 81v. Joo, samaa mieltä. Eikun autoon ja...ei mitään. Ajonesto jumittui. Ei millään mitään eloa. Mammalla nälkä, mulla samoin ja tatti otsassa. Pokka pitää mamman kanssa. Voi prkle. Eikun isäntää soittamaan apuun. Hän tulee sellaisen meidän jokapaikan auton kanssa, joka on alle puolet minun auton koosta.

Kokeillaan vielä ja ei. Ei mitään. Hän sitten sillä pikkuisella ottaa meidät hinaukseen ja kottiin. Tatti otsassa on jo aika iso, osuu tuulilasiin.

Kotona avataan se pirun ajoneston kauko, kun näin tässä autossa se on. Oho, vahingossa jotain eloa!!! Jipiiii, se käy!!! Illalla...se ei käy. Nyt. Se on pas##na koko laite.

Soitto asiantuntijalle: tuon valmistaja on mennyt konkkaan, ei saa tuota. Jos tuo koodi puretaan ja laitetaan uusi juttu..hinta on xxx,xx€ ja eka alkaa ainakin nrolla 8. Ei voi ohittaa? Ei. Tehty meitä eurooppalaisia varten, asennettu myöhemmin, mutta ei voi purkaa. VOI PIIP!! Mulla on siis läpikäyty auto ja yhden pirun kaukosäätimen ja mötikän takia romutuskelpoinen nyt? Jep.

Nyt ei puhuta kyllä enää tatista otsassa..... on vähän isompi jo. Auton arvo on ylitetty jo pitkän aikaa sitten korjauksilla ja silti se seisoo pihalla. Nyt odottelen eräästä firmasta tietoja, josko kumminkin siihen voisi opettaa toisen kaukon. En tiedä, mutta toivon.
Vähän lyön päätäni seinään tuon auton kanssa, joku fiksu olisi jo luopunut siitä. Mutta kun siihen on mennyt aikaa, vaivaa ja rahaa niin en halua vaan luovuttaa nyt.... uudet palat yms kaikki hukkaan.. ja tuo auto...se on muuten niin ihana. Autoilu on vaan niin rentouttavaa!!!

Kuvia vielä siitä fiiliksestä, kun eilen se toimi sen hetken....väsy mutta onnellinen. Nyt? Väsy ja väsy.


Meri ja sen läheisyys on vaan jotain niin ihanaa...sanoihan Obelixikin, että meri- ilma nälättää!


Melkein kuin paikka Pariisissa? :)

Väsy, mutta onnellinen


Illalla makkaraa grillaamaan ja nollailemaan aivojaSiellähän se auton hanuri vielä näkyy. :(


Nyt jotain tekniikkaa päälle ja lenkille, ilma on niin ihana.

xox


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature