Top Social

Ajatus vanhusten hoidosta ja kuvia luonnosta

Muutin sitten taasen blogin yleiskuvaa että nimeäkin vähän... :D Nyt tuntuu enempi omalta. Mahroton tapaus!

Asiaan siis. Ensin, ihanaa! Kevennettyä viikkoa viettäen treeneistä ja oli tuossa pari "loma"päivääkin. Huomaamattani olin onnistunut polttamaan kynttilän molemmista päistä niin hyvin, etten jaksanut enää edes katsoa keittiöön tahi mitään muutakaan. Onneksi mies hoksasi asian ja hoiti hommat pari päivää niin, että ei tarvinnut kun toipua.
Jännä, kun ei välillä vaan huomaa kuormittavansa itseään ja kun on niitä asioita, joita ei vaan osaa eikä voi jättää. Tähän laitan pienen vinkin: mamma ja vanhustenhoito nykytasolla. Valitettavasti.
Itse aikoinaan tein hoitotyötä vanhusten parissa ja se oli todella antoisaa hommaa, paitsi. Kun kiristetty niin paljon, ettei aikaa kunnon hoitamiselle jää. Joka ainoa kerta, kun lähdin kotiin töistä, parkusin asioita joita en voinut tehdä. Olla läsnä, kuunnella....lohduttaa. Perushoito oli pakko tehdä.

Nyt sitten järkytyin, kun kävimme mammaa katsomassa viime lauantaina. Olin jo vinkannut aiemmin, notta taitaa virtsiittiä pukata kun jutut olivat sellaisia. Siitä sitten muutaman päivän kuluttua, kun menimme katsomaan oli mamma muuttunut jo väriltäänkin valkoisemmaksi ja silmät utuisemmaksi. Kysyin, notta otettiinko testi? Hoitajat vähän vaikeina, raasut, että ei.... minä: täh? Kun lääkäri oli meinannut, että jos jokaiselta ruvetaan ottamaan jatkuvasti virtsatestejä, niin aina on jotain kasvua ja siihen sitten antibiootteja. Resistanssi kasvaa. Joo, tuon jotenkin ymmärrän ja ei nuo antsarit sitten vaikuta jos tulee jotain vakavaa. MUTTA! Kun toisen fyysinen olemus kertoo, että tulehdus on edennyt ja seuraava paikka onkin sitten munuaiset, niin..... aargh!
Pitäisi ottaa sen yleistyksen mukana yksilötasolla kunnon tsekkaus ja kun olen "joutunut"taistelemaan pidempään tuulimyllyjä vastaan mamman hoidossa (ennen palvelutaloa siis jo) niin iski kertakaikkinen väsy.
Uusin säästö on siis pissanäytteiden otto. Niitä ei oteta. Hohhoijaa...... aivan väärä paikka säästää! Kun miettii, mikä on vanhuksilla vielä se yleisin tulehdus... Mie niin sekä kilahdin että väsyin, ja toivon, että tänään lääkärinkierrolla olisi tapahtunut jotain notta mamma saa apua. Eli vielä ei ole tilanne selvinnyt ja meidän ainoa lääkäri tällä kunnalla on aika omapäinen niin..... mur. Josko taasen joutuu vääntämään... kun ei pitäisi. Ammattilaiset ovat kuitenkin hoitamassa niin ei omaisten pitäisi enää joutua, muutenkin raskasta.

Sitten löysin pitkästä aikaa rakkaan harrastuksen: kuvaamisen luonnossa. Ennen menin usein kameran kanssa eri paikkoihin kuvailemaan ja nauttimaan luonnosta, mutta viime vuosina...tarkalleen kolmena, en ole vaan jaksanut. Hoksasin, että tuo ylläoleva juttu taisi vaikuttaa energiatasoihin siinäkin. Ei vaan saanut kameraa kunnolla käteen ja innostuttua kaikesta ihanuudesta tuolla ulkona.

Pari päivää takaperin päätin ottaa kameran käteen ja pysähtyä katsomaan elämää. Vähän raakileita kuvat, mutta alkuun pääsin kuitenkin! :) Tässä läjällinen kuvia, luontoa minun silmin:

 Yllä olevassa kuvassa ei tuo suurennus kestänyt, sen verran kaukana olivat ötökät.
 Liikkuvasta autosta napsaisin, vähän epätarkka. Tuolla puiden luona on pari peuraa ja yhdeltä näkyi vain korvat, oli hauskan näköinen! Suurentamalla näkyy kyllä, mutta hajoo kuva täysin. Kunnon zoomin tarvitsisin...hmm...
Pari karvahanuria :) 
 Yllä ja alla: eri taikametsät :)Jännä fiilis molemmissa, voisi kuvitella haltioiden tulevan tuolla vastaan, jos samoilemaan lähtisi.


Sitten aamupuurolle, jotta ei mene ihan haaveilemiseksi!

Ihanaa päivää kaikille!

xoxo
2 kommenttia on "Ajatus vanhusten hoidosta ja kuvia luonnosta"
 1. Aarghh apua, uuvuttavaa ja voimia vievää ja toivottomuutta luotsaavaa. Miehen molemmat vanhemmat ovat muistisairaita ja palvelutalossa, tosin heillä on asiat siellä hyvin, mutta kaikki sitä ennen ja sinne pääsy, ihan järkyttävää.

  Voimia sinulle ja ihania kuvia olet Maarit ottanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, pykäläviidakko teilläkin ollut. On nämä asiat vaikeamman kautta tehty, kun joskus voisi päästä helpommallakin... onneksi teillä on nyt tuo takana! <3 AIkaa toipumiseen ja muuhunkin.. <3

   Kiitos Tiia, paljon <3

   Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature