Follow Us @soratemplates

12/05/2017

Rakas Suomi 100v

*Kaksi lihapiirakkaa, neljä nakkia ja kolme joulutorttua myöhemmin*- ähky. Hups, ihan pienet iltapalat alla :D. Mikrot, makrot ja rasvat sulassa sovussa sekaisin. Nou hätä, välillä pitää päästää irti ja antaa palaa. Olen alkanut olemaan armollisempi itselleni, ja tuosta seuraavalla kerralla lisää.

Nyt,
 Suomi, 100vuotta!

Mikä on niin mahtavaa tässä meidän kotimaassamme? Vaikkakin monesta mediasta saa lukea tietty huonojakin asioita, mutta niin uskomattoman paljon hyviä asioita täällä, joita ei oikein edes ajattele sen enempiä. 

Olen ehtinyt matkustella jonkin verran, pari kertaa vähän pidenpääkin viipyneenä. Aika laidasta laitaan nuo matkakohteet ovat valikoituneet ja Aasian maista Ameriikkaan ja Lähi- itään, ja pikkasen Euroopassakin ollut. Itseasiassa vähiten Euroopassa. Kaikissa maissa on niitä hyviä ja huonoja puoliaan. Oma ideani matkustelussa on ollut se, että pois turistien keskuudesta ja sitä aitoa paikallista elämää niin paljon kuin mahdollista. 

  • Luonto. Puhtaus. Turvallisuus.
Joka ainoan kerran kun olen saapunut takaisin kotimaahan, niin nuo ponnahtavat aivan ensimmäisinä ajatuksina sekä aisteina päähäni: ah, raikas ilma! Vaikkakin Hki- Vantaan ilma ei aina ole kaikkien mielestä se puhtain, mutta joka ainoa kerta....ah, raikasta ja puhdasta ilmaa ilman hiekanhyviä hampaissa! (tapahtui jälkeen Dubain sekä Bangladeshin)


  • Ruoka. Mielestäni voin syödä turvallisin mielin puhdasta ruokaa ilman pelkoa, miten se on tehty ja missä. Hygienia, vaatimustaso yms on sellainen valttikortti että ei sitä arvosta ennenkuin tulee kotia joutuakseen kahdeksi viikoksi HYKS:iin bakteerin takia, jonka nappasi matkaan päivälliseltä ulkomailla. 
Siitä pääsee kätevästi asiaan:

  • Terveydenhuolto. Voi kääk, mitä tuli nähtyä matkoilla! Sekä Ameriikan mailla että muualla. Voin vaan sanoa, että kun itse pääsin tuon bakteerin kanssa HYKS:iin niin itkin ilosta. Matkustin sen kanssa kolme vaihtoa ja vuorokauden, sitten sain apua. 

  • Jonkinlainen sosiaalihuolto. Itselläni ei ole siitä paljoa kokemusta ollut nyt pitkään aikaan enää, mutta joskus oli. Eihän tuo nyt leiville lyö, ja oli siinä omat probleemansa. Leipäjono ja diagonissat auttoivat paljon. Mutta! Kun näin ihmisiä, kaupunkeja, maita, joissa ei ole yhtään mitään apua, niin huh. Jos tipahdat ihan minkä syyn takia kehityksen kelkasta esim sairauden takia ja et pysty maksamaan laskuja, aika pihalla olet sitten normi elämästä.
Esim. ei saa sairasvakuutusta jotta pääsisit hoitoon! Tuokin on sellainen asia, jota ei tule edes ajatelleeksi. Kun menee sydänsairaana sairaalan portteja kolkuttamaan ilman tuota vakuutusta ja käteistä niin käännytetään. Pelottavaa. Itse todistin tällaista, ja tämä henkilö menehtyikin sitten parin päivän sisään.   • Ihana hiljaisuus. Luonnossa, mutta itse arvostan myös sitä notta ei ole sitä small talkia. :D Ok, nyt joku ajattelee, että aivan punaniska erakko! Ei ollenkaan, olen yllättävän sosiaalinen. Mutta hengaillessani Amerikassa, ensin Floridassa ja sitten ikäänkuin kodissa Sierra Vistassa (Arizonassa) opin arvostamaan meidän niin paljon parjattua juromaisuuttamme. 
Alkuun oli ihan kiva välillä höpistä, kaikki oli uutta ja jännää. Mutta kun sitä meni kauppaan vähän väsyneenä ja ajatuksissaan, niin tuo kassoilla suoritettava höpinä alkoi itselläni olemaan sellainen ei ei. Kun toinen kyselee, notta mitä meinaat näistä kokkailla ja muutoinkin ummet ja lammet niin.. mä vaan halusin ostaa sapuskat ja pihalle. On ok olla joskus väsy eikä niin sosiaalinen. Mutta tuo voi olla vaikeaa selittää monessa maassa, jurous ja hiljaa oleminen. 
Jotenkin sitä omana itsenään kuuntelee ja katselee ilman sen enempää hössötystä.

Se jurous... se on oikeastaan eksoottista ja jopa kaunista :). 

Tuo luonteenpiirre tuli useasti puitua esimerkiksi Tombstonen saluunassa ja todella moni oli siitä haltioissaan. Se kuulemma on sellaista suoraselkäistä olemista ilman kokoaikaista painetta puhumisesta ja hymyilemisestä. Jännä, vaikkakin maa on tuttu myös noista ominaisuuksista (USA) niin aika monelle se oli myös taakka. Sain hyvää seuraa pöytääni, kun ei ollut pakko kokoajan höpistä.:D joskus näinkin. 

Joulun aikaa Tombstonessa. 


  • Asioiden toimivuus. Ihan tuokin, jos jotain tarvitsee hoitaa niin jotenkin ne melkein aina onnistuu. Ei tietty aina, mutta lakikirjojen mukaan mennään. Ehken tuo parempi kuin se, että korruptio elää ja rahalla saa. Vaikkakin meillä on sääntöjä (liikaakin) niin kuitenkin...ajatus, että joku toinen ei saa asioita yhtään sen helpommalla vaikka olisi mikä setelitukku antaa sekin itselleni sellaisen turvallisuuden tunteen. Oikeus minullakin, ilman paksua lompakkoa. Voisin kirjuutella näistä vaikka ja kuinka paljon, mutta tyydyn toteamaan, että kaikesta huolimatta....hinnosta ja kaikesta muustakin negatiivisesta...meillä on silti hyvä isänmaa. 

Puhdas, turvallinen, kaunis, metsää ja luontoa riittää, terveydenhuolto on hyvää, juroudesta huolimatta aikas hyviä tyyppejä ollaan, ja ei todellakaan pidä hävetä mitään. 

Suomalainen on oma kansansa, ja siitä on hyvä olla ylpeä!


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille, kiitos meidän veteraaneillemme ja:

Onnea Suomi!

xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti