Follow Us @soratemplates

2/14/2018

20 kysymystä- Millainen bloggaaja olet?

Pöllin luvalla tämän mielenkiintoisen haasteen Sarin blogista ja päätin tarttua siihen. Samalla saa itsekin näkökulmaa siihen, millainen olen tosiaan bloggaajana.

Ja hei, ihanaa ystävänpäivää kaikille! 
Sitten haasteeseen:

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Ensimmäinen blogini oli Living my life, jonka aloitin about 7v taaksepäin. Se keskittyi oikeastaan ja ainoastaan filosofiaan ja elämän läpikäymiseen. Rakas blogi, mutta niin vakava. Lukijoitakin oli tosi kivasti, mutta kaipasin jotain muuta jo, kun kävin niin raskaita asioita siellä läpi muiden bloggareiden kanssa. Eli ihan alkuun oli tuo blogi, joka syntyi vähän siitä, että olen aina kirjoittanut päiväkirjaa ja purkanut tuntojani ja ajattelin, jospa tuolla tavalla voisi vaikka olla apuna myös jollekkin toiselle. 
Tämän blogin aloitin ihan rakkaudesta kosmeen ja vaatteisiin. Olen tainnut kirjuutella ennenkuin opin kävelemään! Rakkaus kirjoittamiseen siis.


2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Ensimmäistä sen 7v ja tätä..ööh..noin 1,5v.


3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?

Hmmm, ehken se pääpaino on kauneusjutuissa ja vaatteissa, mutta rönsyilee välillä myös elämän muille alueille. Elämä? Jep, sekin. 4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Viimeaikoina en ole niin aktiivisesti päivittänyt, kun haluaisin. Nyt 1-2krtaa/vko mutta ihannetilassa, johon taas pyrin 3krtaa/vko. 5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?

Riippuu täysin asiasta. Joissakin asioissa kuvat palvelevat niin paljon paremmin, esim vaate- ja kosmehommissa. Taasen jossain "vakavemmassa" se teksti on pääosassa.
6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?

Ihan kaikkialta! Toisista blogeista, omasta vaatekaapista, kaupassa... välillä ihan uutisistakin. Mulla on sellainen autobaana tuolla päässä, jossa ne ajatukset menevät sutinalla :D ja valitettavasti välillä öisinkin. Varustettu siis yliaktiivisilla aivoilla. 7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Taidan bloggailla milloin sattuu. Kaikkina yllämainittuina aikoina, riippuen aina tilanteesta. Nyt, kun kirjuutan kello on 15.20 ja ah, ihana rauha maassa kun kaikki ötökät ovat unten mailla. Välillä taas näin on vasta illalla ja kun on täysikuu, niin yöllä! Ok, aamulla en pahemmin kirjuuta, kun en ole millään muotoa aamuihminen.8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Melkeinpä koko ajan. Takaraivossa on ajatuksia ja kamera aika usein kädessä. Muutoinkin rakastan räpsiä kuvia, samalla sitten ideoin päässäni ja mietin notta tämä on kiva juttu. 
Kommentteihin pyrin vastaamaan aika pian. Aina ei heti kerkeä, mutta heti vaan kun kerkeän ja yleensä kyllä saman päivän aikana.9. Luetko muiden blogeja? Minkätyylisiä?
Juuh luen! En ehkä niin montaa, kun haluaisin. Rajoitan läppärillä oloani sen verran, kun aika nopeasti saan silmät väsyneeksi ja pään kipeäksi. :/ Tuo vähän harmittaa kun on niin paljon ihania blogeja! Luen laidasta laitaan mutta ehken focus on kosme-lifestyle- ja treenausblogit. 10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Sellaiset aidot ja rakkaudella kirjoitetut blogit vievät sydämmeni. Tyylinä rentous, aitous ja omaperäisyys--> I´m in! :) Kauniit kuvat ja/tai tekstit, ei liian vakavana eikä tyylinä sellainen, että vain minä tiedän nämä asiat. Jättää tilaa omalle mielipiteelle myös. 11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Ihmiset. Kaikenkaikkiaan ihmiset, "kollegat" ja lukijat. Iso sydän teille!
Kirjoittaminen ja luovuus, itsensä toteuttaminen.  
Kaikki ihanat purkit, purtelot ja korkkarit :) 12. Entä kolme huonointa asiaa?

Hmm...itselleni huonointa on se, että käsipirulainen pistää vastaan välillä. Tulehtuu vanhan työvamman takia ja en voi kirjoittaa niin laajasti tahi usein kun haluaisin. Välillä ehken sellainen uskonpuute omaan juttuun, kun liikaa vertailee muihin. Ööh...kolmas...no nuo silmät ja läppäri. Ainoa, joka näköjään liittyi suoranaisesti bloggaamiseen oli tuo uskonpuute!
13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
 
Ehdottomasti! Tämä on niin sosiaalista puuhaa ja rikkaus on juurikin tuo vuorovaikutus ihmisen kanssa! Kyllä!
14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja?

Ei suoranaisesti, instassa on linkki blogiin. Pitäisiköhän tehdä, hmm..Facessa en oikein enää viihdy ja houkutus olisi tubettaa mutta kääk! Kui si uskaltais?

Kuva siksi, että sähläsin nuo fontit tuolla alhaalla ja tämä ikäänkuin katkaisi teksin :D. Ja onhan tuo Dammenbergin suklaa vaan niin taivaallisen hyvää! Nim.merk. pähkinäallergikko. 15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Mä oon sellainen tartu hetkeen- tyyppi. Eli kirjoitan suoraan ja pikainen oikoluku. Tämä juontaa juurensa siihen, kun kirjoitin kirjaa..jonka ex- läppärini, RIP, tuhosi. En ollut tallentanut mihinkään ja sinne meni parisataa sivua. Kävin tuolloin todella tarkkaan lauseet, merkit yms läpi tietty ja jotenkin tuo prosessi söi aina vähän luovuuttani. Nyt annan palaa ja ok, onhan tuolla kirjoitusvirheitä mutta ainakin toivon,  että se punainen lanka sieltä silti löytyy. Pahus, pitäisikö aloittaa tuo kirja uudelleen... 16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?


Ihan ulkona kaapista bloggaan. Mutta en oikein mainosta tuota, jos joku kysyy niin kerron. 17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Sanotaanko näin, että olisi ihana hyötyä taloudellisesti :) mutta en hyödy. Joskus jotain saan kyllä testattavaksi.18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Haha, tuo nimi on vaihtunut aika monta kertaa :D mutta tämä taitaa pysyä. Ideana on ollut sellainen vahvan naisen profiili, ja jotenkin ehkä kannustaa sillä muita. Samalla muistaa tuo asia itsekkin: strong and so on!

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?


Kyllä, enemmän verkostoitua yms. Olen aika huono ottamaan yhteyksiä kun sellainen vähän häpeilevä fiilis ollut oman blogin kanssa: kaikilla muilla on kivempi, en mää kehtaa. Eli rohkempi ja enempi esille, ja taasen sitäkautta sitä yhteyttä muihin. Toki, pakko myöntää että olisi jees saada lisää yhteistyöhommeleita, niitä on kiva tehdä! Oma haasteensa, ja haasteet viehättävät!

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?

Ole oma itsesi. Luo omannäköisesi blogi. Pidä oma tyylisi :) Ja neljäs: nauti tekemisestäsi!Ihanaa päivänjatkoa kaikille!

xoxo
 Ja fontit aivan sekaisin! 
2 kommenttia:

 1. Olipas mukava lukea näitä sun ajatuksia bloggaamisesta. Kuulostaa niin tutulta tuo häpeilevä fiilis, kun itsekin oman blogin suhteen tuntee lievää alemmuutta muihin bloggaajiin nähden. Toisaalta kuitenkin sitä jo tässä iässä (heh) on löytänyt oman paikkansa ja oman tyylinsä, mistä haluaa pitää kiinni, joten ihan sama, miten sitä vertautuu muihin. Sitä on mikä on. Ne bloggaajakollegat, jotka olen saanut tavata ihan oikeasti, ovat aivan mahtavan mukavia ja helposti lähestyttäviä. Yhteistyöhommeleista voi kai ajatella samalla tavalla, vaikka ei se ole minullekaan mitenkään luontevaa ja itsestäänselvää, että ottaa yhteyttä jonnekin suuntaan. Pitäisi vaan yrittää rohkaistua, ties mitä hienoa voi siitä seurata:)

  Niin, ja sama juttu vähän mullakin, käsi ei oikein tykkää jatkuvasta koneella olemisesta, kun teen sitä työnkin puolesta tuntitolkulla. Vielä on ihan ok, mutta mutta...tauot ovat paikallaan.

  Ihanaa Ystävänpäivää Maarit<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kurkkasit! :) On tämä kuitenkin niin oma maailmansa ja pitänee tosiaan vähän ottaa itseään raiveleista ja sanoa: kelpaat! :) Eihän tuota tosiaan koskaan tiedä...

   Hirmusti tsemppiä käden kanssa, täällä vähän kipua, joten lyhyt vastaus valitettavasti :/

   Ihanaa päivää sinne tänäänkin! <3

   Poista