Top Social

Hyvinvoinnin merkitys ja mahdollisuus, teknologiaa urheiluun!

Hei, nythän mä sen hokasin: ihanaa kun on niin montaa laatua bloggareita! Kun on niin montaa laatua elämääkin :). Eli siis, tuo edellinen postaukseni herätteli minua bloggaajana ja samalla vähän tarkensi focustanikin. Isoimman ahaa- elämyksen hoksasin tänään, kun aloin oikein miettimään mitä haluan ja mistä tykkään.

Kuulostaa hullulta, mutta oikeastaan tulen vähän jälkijunassa tietyllä tapaa tässä omassa kehityksessäni sen suhteen, millaista hyvä elämä voi olla. Syykin on simmpeli: parikymppisenä meni elämä ihan sekaisin, ja siitä 10v sairastellessa. Oikeastaan tuo aika oli täysin ja ainoastaan selviytymismoodia ja myös aika vahvasti lääkittynä. Eli tuo oman oman identiteetin haku tulee vähän perässä, kun päästin irti siitä, mitä piti olla sitä ennen. Ja ennenkaikkea isoin ero on se, että nyt uskallan elää. Ennen elin epävarmuudessa notta näenkö tätä ikää tahi voinko elää normaalia elämää. Ihminen on siitä jännä kapistus, se tottuu siihen huonompaankin ja muutos parempaan voi aiheuttaa samanlaisia reaktioita kun muutos pahempaan. Sitä ehdollistuu tiettyyn tapaan/ olotilaan.

Kun vihdoin olen voinut päästää kaiken tuon pois niin vähän olin kysymysmerkkinä, notta mitähän nyt? Ensin tuli fiilis, että äkkiä kokemaan kaikkea! Sitten pelko, että kohta taas tulee se paha takaisin ja alamäki kutsuu eli miksi vaivautua. Sitten... tasoittui ja usko elämään on palannut. Ennen en oikeasti suunnitellut tulevaa tai oikeastaan tehnyt itselleni mitään suunnitelmia terveyden ja hyvinvoinnin saralla. Kun nyt hoksaan, että piru vie, olen tässä ja voittanut niin paljon pahaa niin hahaa! Mitäs jos panostaisin aidosti itseeni, niinkuin haluan, mistä haaveilin silloin kun oli sairaaloissa ja ajattelin, etten koskaan näe kunnon elämää.

Nyt terveenä, omassa kodissa ja ennenkaikkea: omassa elämässäni! Huh!

Mistä sitten haaveilin aikoinaan ja miten näen sen hyvinvoinnin omalla kohdallani? Ok, perusjutut jo kerroin, eli perhe ja koti. Mutta jos ihan omaa napaa tuijottaen, oma henk.koht keho? Mitä haluan sille antaa ja tehdä sen eteen?

Treenit olenkin jo aloittanut muutama vuosi takaperin ja niitä tässä väännetään voimaa puhkuen. Mutta mitä muuta?

Itseäni on aina kiinnostanut liikunnassa tilastot. Hahaa, pääsinkö yllättämään tuossa? :D En ehkä muutoin ole se järjestelmällisin ihminen, mutta olen huomannut sellaisen perfectionistin liikunnana saralla nostavan päätään.

Aimmin käytin treeneissä polarin sykemittaria, mutta uusin ihanuus: Samsung Fit2 Pro komeilee ranteessa! En olisi itsestäni tuota uskonut, kun  kelloakaan en osaa käyttää. Mutta tässä on samalla kello, kuinka kätevää!:D vähän kun puhelimessa on kamera.


Tuolla ihanuudella on niin monta ominaisuutta, että en ole kun pintaa ehtinyt raapaista. Mutta itselleni tärkeimmät tällä hetkellä: tietty sykeominaisuus treeneissä, kävelyn seuranta ja samalla GPS tallentaa matkat, unimittari ja ylipäätään mittailee itsekseen aktiivisuuttani ja pulssia pitkin päivää. 

Siinä olisi siis vaikka ja mitä, mutta en vielä sekoita itseäni niin paljoa tuon kanssa. Hitaasti hyvä tulee! Sen voin sanoa, että ihan mielettömän hyvä urheillessa! Polarissa ja sykemittareissa ylipäätään häiritsi se mokkula tuossa keskellä rintakehää. Kun punttia nosti ja joku liike, esin pystysoutu, tanko otti joka kerta kiinni siihen lähettimeen ja usein vielä irrotti sen. Tämä mittaa ranteesta. 


Muutoinkin olen pitänyt treenipäiväkirjaa oikeastaan koko ajan. 

Sitten uusin ihmettelyn aihe: Nokia body cardio- älyvaaka! :D siis kyllä, älykäs vaaka ja vasta huomenna pääsen hakemaan tuon postista. Mutta juuh, tuollaisen menin sitten hommaamaan. 


Tämä mittaa painon lisäksi:

Nyt on kyseessä niin huima paketti, että käsityksesi vaaooista saattaa muuttua totaalisesti. Nokia Body Cardio on yksi markkinoiden edistyksellisimmistä kehonkoostumusvaaoista ja se tarjoaa käyttäjälleen lähes mykistävän määrän dataa käyttäjänsä kehosta. Vaaka kertoo tottakai painon, kehon rasvan määrän, lihas- ja luumassan sekä veden määrän. Mutta koska edellä mainitut löytyvät lähes vaa'asta kuin vaa'asta, vetää Body Cardio ässän hihasta. Uskomatonta kyllä, voit mitata sillä mitata pulssiaallon etenemisnopeuden (PWV) indikaattorin, jota yleisesti käytetään verisuonisairauksien riskien tunnistamisessa.

Ja lisäksi: koska kyseessä on tottakai älyvaaka, saat synkronoitua mittaustulokset suoraan älypuhelimeesi. Yksi huippuominaisuuksista liittyykin älytoimintoihin: vaaka toimii yhdessä yli sadan mobiilisovelluksen kanssa, joista mainittakoon Endomondo, MyFitnessPal, Nike+ ja Apple Health. Saat siis vaa'an datan osaksi treeni- ja hyvinvointipäiväkirjojesi sisältöä. Vaaka lisäksi synkronoituu automaattisesti Withingsin aktiivisuusmittareiden kanssa.

Nokia Body Cardio -kehonkoostumus vaaka sopii erityisesti sinulle, joka tahdot tarkastella syvällisesti kehosi tilaa ja muutoksia.
Ja teksti kopsattu suoraan Telian sivuilta, mutta olipas niin paljon mitä tuo väkätin tekee. Kirjoitan enemmän, kun olen päässyt testaamaan että ymmärtämään tuota aparaattia. Oikeasti..siinä on wifi! Taidan olla hurahtanut teknologiaan!


Eli siis, teen täydellistä analyysiä kropasta ja yritän kehittää sitä aina vaan parempaan suuntaan. Mukaan laskien siis tuon valmentajani, jolle lähetän raportin viikottain ja uskollisesti toteutan master plania. Eli treenaan kovaa ja korkealta. Kun tuo ikä ei olisi noin...hmm..keski- ikäinen niin ammattiurheilijaksi haluaisin. Nyt haluan siis vaan itseni parhaaksi mahdolliseski versioksi.

Kaikkien noiden yhteissumma ja tavoite on seurata kehitystä. Siitä saan eniten boostia tekemiseeni, käyrien näkeminen. Muut mielellään ylöspäin, paitsi paino :D. Ok, pakko senkin on nousta, kun sitä lihasta alkaa tulemaan.

Ah, on muutoin laaja- alainen juttu tämä hyvinvointi ja mitä kaikkea siihen kuuluu! Myös se vapaa- aika, herkut, sisäinen hyvinvointi ja huoltaminen, samoin kuin tuo ulkoinen. Ainakin itselleni.

Siihenkin olen alkanut panostamaan mittarilla mitattuna toista kierrosta jo. Eli en tyydy vähempään kun siihen minkä arvoiseksi tunnen itseni. Eli, siis.. olen sijoittanut kauneudenhoitolaitteisiinkin sekä etsin aktiivisesti uusia tuulia.


Sea mud- naamio, ihanuutta!


Tiivistettynä olen ottanut uusia tuulia siipieni alle ja nostanut itseäni sellaisesta ihmeellisestä - en ole sen arvoinen- kuopasta. Nämä oivallukset muuten antavat lisäpuhtia myös blogiin, kunhan saan oikein järkevästi kaikki jaoteltua sekä vähän tarkennettua kaikkea tätä ihanaa ympärilläni.

Mutta se, mistä olen iloinen: ikinä ei ole liian myöhäistä innostua itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan!

Näillä siis jatketaan täälläkin, ja kunhan saan sen vaa´an vielä, niin merkkaan tavoitteet, synkkaan kellot ja sitten toteuttamaan. Kuulostaa kyllä ihan jännältä (himmeeltä?) Vaan, itse niin tykkään tuollaisesta.

Huh, nyt kahvia lisää. Ranneke näyttää että vasta 6kuppia mennyt! :D Tuota pitänee tarkastella ihan pikkasen, kofeiinia menee nyt jostain syystä enemmän kuin ennen. Hmm... Ja viime yön uni mittarin mukaan 4h, joten...hmm...


Ihanaa iltaa kaikille!

xoxo


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature