Top Social

Pari poseerausvinkkiä muoti- tai mihin vaan kuviin

Päätin sitten sotkea lusikkani tähän "soppaan", eli antaa omalta osaltani pari vinkkiä kuviin. Netissä ja ihanissa muotiblogeissa on usein kyllä hyviä, teknisiä ohjeita ja ihan toimivia kylläkin. Lantiota eteenpäin, toinen jalka eteen ja sivuttain pikkasen. Tausta kuntoon jne jne.  Mutta aina pieni mauste lisänä soppaan mahtuu.

Omaa kokemusta on jonkin verran, ja parhaat aikani olivat (onneksi ennen somea...TG!!! Huh..) 90-luvulla. Oikeastaan se ysäri meni tavalla tai toisella jommalla kummalla puolella kameraa. Oli aika villiäkin aikaa, ja eipä siitä sitten sen enempiä. Mutta se, mikä on ollut aina vahva puoleni on poseeraus. Catwalkin on muuten aika luja vieläkin, harmi tuo pituuteni! Rajoittaa niin paljon tuolla alalla. Mutta juu, vieläkin taipuu catwalkiin :).

Olen työskennellyt aika monen kuvaajan kanssa ja näitä kuvia tykkään käyttää eniten esimerkkeinä. Tässä sellainen "aloitteleva" kuvaaja kun Andreas Janett, kyllä juurikin THE Andreas kuvasi omaksi harjoituksekseen näitä ja samalla sain mallikansiooni kuvia, joten oli win-win. Näissä kuvissa on jotenkin ihana tunnelma ja mustavalokuvia joista itse tykkään paljonkin.Kun haluaa lisämaustetta kuviin, niin kehitä rakkaussuhde kameraan. Kun sulkee kaiken muun pois, ja rakastaa sitä pientä objektia... se näkyy koko kropassa. Kuvittele sen olevan rakkautesi kohde, joka on siinä vain sinua varten. Kuulostaa hullulta, jees mutta se toimii. Niinkuin kaikki muutkin tunteet! Viha, seksikkyys, romanttinen, itsevarma, epävarma... kaikki.

Etsi tunnelma. Jos vaikka on muotiblogi ja esiin tarvitsee saada kokonaisuus...well... kroppa liikkeelle! Ihana romanttinen kukkamekko: kuvittele olevasi jossain vaikka kukkakedolla aurinkoisena päivänä ja liiku niin. Vieläkin täh? Varmaan, mutta niillä saa aitoa tunnelmaa, joka näkyy kameran kautta kaikille. Ne fiilikset näkyy kameran läpi. Joskun poseeraus voi olla ns. oikeaoppinen vaan jos se palo, fiilis puuttuu...tekninen. Ja oikeasti, enemmän saa irti tunnelmalla! Joskus se antaa anteeksi sen ääliömäisen taustankin, joita itse pruukkaan käyttää ihan tuolla omalla pihalla juostessani tuon omatekemän kolmijalan kanssa :D.
Flirttaileva, leikkisä ja vallaton.

Nämä ovat on oikeastaan vaan otettu. Niin simppeliä. Ja sarjalaukauksella, eli tahtiin räpsräpsräspräps. Pikkaisen muutin ilmettä, moodia ja käsien paikkaa. Elävyyttä kuviin liikkumalla ja koklaamalla! Joskus se teknisen vastakohta toimii parhaiten!
Vähän vakavempana. Ilme silmissä vahvempi, huomaa hyvin!Eri kuvaaja, mutta ilme toimii. 


Ja enempi strike a pose- jäykkä. Mallikansioon vähän jäykähköä kokokuvaa. 

Vaan, pienikin kropan rentous ja pieni asenne näkyy. Eri asia tietty jos tekee kuvia mallin työnä, asiakas määrää tahdin. Samoin se, onko päänäkyvyys koko asussa/ihmisessä vai jossain muussa. Kengät, ah oma lukunsa, hatut yms... ei muuta kun mielikuvitusta, vapautta ja rohkeutta. 

Silmillä voi puhua paljonkin, samoin jo pään asennennolla. Vaikkapa varma, voimakas ilme: leukaa vähän ylöspäin. Romanttinen/ flirtti yms: vähän leukaa alaspäin ja pieni hymy. 

Miten nämä sitten toimivat asukuvissa vaikka? No tietty, tuo sitä hehkua itsesi ympärille, lisää mielenkiintoa kuvaan ja antaa katsojalle hyvän fiiliksen. 

Mutta se kaiken pohja: rakasta sitä kameraa. Ei ketään sielä takana...paitsi jos se on oma rakas tietty :D. Niinkuin ammattikuvaajatkin sanovat, että sillä hetkellä kun he ottavat kuvia, ja vaikka malli olisi kuinka hot...se kameran käyttö ja ne kuvat ovat se isompi rakkaus. Siitä tunnistaa hyvän kuvaajan. Palosta kuvaamiseen. Sama toimii siis molemmin puolin kameraa. Syy, miksi nyt juuri mietin enemmän tätä aihetta on se, että tämä kuva joka on yllä..well, on mallikansiossakin. Oma kroppani ja hiukset, nassu on muuttunut. Mietin, satsaanko uuteen kansioon kun saan muutaman viimeisen  kilon pois, josta olen haaveillut ja nyt toteuttamassa. Ne kilot siis.

 Tuota mallikansiota vielä mietin, kun ikääkin...pahkat! Syksyllä viimeistään menen uusimaan sen tuon saman kuvaaja luona! :D On kuvannut edellisetkin, ja oikkee hyvä kuvaaja onkin. 


Joten eikun rohkeasti poseeraamaan! Ei niin vakavaa puuhaa, ja oikealla fiilarilla mukavaakin...ok, ihanaa puuhaa!

Minkälaiset kuvat muuten puhuttelevat teitä? Teknisesti oikeaoppiset vai puhtaasti persoonalliset?


Ihanaa iltaa kaikille!

xoxo

Linssilude

Ps. siksi ehkä tykkäään asukuvista, kun saa olla kameran edessä? Hmm.....

4 kommenttia on "Pari poseerausvinkkiä muoti- tai mihin vaan kuviin"
 1. Ihania kuvia, hyviä vinkkejä ja vitsi miten hyvin sulle sopii lyhyet hiukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus💓💓 mulla oli tuollaiset aika pitkään ja itekkin tykkäsin! Helpot, sähäkät ja kasvonmalliin jotenkin oli sopivat! Nyt... hmm... kun tuo naama valuu niin jotenkin ei uskalla edes koklaa, hiusten taakse pääsee hyvin piiloon😬😘

   Poista
 2. Mahtavia kuvia:) Oot kyllä aika hot! Todella kiva tuo rillipääkuva ja vähän erityylinenkin. Hauska:)
  Ihanaa päivää edelleenkin<3

  VastaaPoista
 3. Kiitos mahtavuus💓💓💓 se rillikuva on kyllä aika kiva, kuvaaja koklasi vähän eri tyyliä siihen mun perusjuttuun ja toimi hyvin! Hmm.... lisää pliis!😂 samoin sinne, taasen ihanaa päivää 😘

  VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature