Top Social

Miten saada motivaatiota liikuntaan?


Pitääkö liikunnan olla aina hauskaa ja kivaa?


Siinäpä kysymys. 

Ja huom. omat näkemykseni siis perustuvat omiin kokemuksiini enkä ole koulutettu ammattilainen, mutta ehken jotain pientä kokemusta jäänyt hihaan. Samalla kandee katsoa se oma kunto ja terveys ennen mitään muuta. Mielellään vielä ammattilaisen kanssa. 

Mutta takasin tuohon kysymykseen ja oma vastaus on että ei. Ei se voi olla aina hauskaa ja kivaa, kun mielialat, päivät ja väsymystilatkin jo muuttavat treenimoodia aina. 

Jos on tavoite, oli se sitten kunnon kohottaminen, painon pudottaminen, yleiskunnon nosto tai mikä muu tahansa...sen eteen pitää vaan tehdä töitä. Niinkin simppeli kaava ja toteutus. Ehken omaan pienen Spartalaisen näkemyksen, mutta ainakin omalla kohdallani olen tuon huomannut sekä todeksi että toimivaksi. 
Eli siis mitä tarkoitan tuolla?


Kun se oma laji löytyy ja siellä tunnelin päässä näkyy tavoite niin sitten se homma vasta alkaakin. Pitää raivata aikaa, ehken etsiä paikka ja ennen kaikkea: löytää motivaatiota jatkaa hommaa. 

Sekin on, tuo urheilun aloittaminen, muutos elämään ja muutoksiin sopeutuminen ottaa vaan oman aikansa. Kun on ollut tietyt rutiinit pidempään, niin niiden muuttaminen ei käy hetkessä. Tulee ajatuksia, että tämähän on ihan plaah, miksi teen tätä? Onko tästä mitään hyötyä...

Voi muuten kaveripiirikin reagoida jännillä tavoilla: toiset tsemppaavat ja toiset ehken yrittävät houkutella luopumaan ideasta. 
Takana voi olla kateus tahi sitten se, että se aika on pois heidän ajastaan. Tässä vaiheessa pitää yrittää ajatella omaa hyvinvointiaan ja se ensimmäinen motivaatio "testi" on takana: jatkoin. Eihän se kuntoilu sentään kestä 24/7 ja viikkoa kerrallaan! Hetki silloin tällöin, omaa aikaa. 


Eli tekemällä siis siitä pääsee. Oma kokemus on, että yleensä nautin tekemisestä mutta on niitä päiviä, kun ei millään jaksaisi. Ei sitten nappaisi ei millään! Näin oli viimeksi viime perjantai ja lauantaina. Niin vastahakoista oli mennä treenaamaan, kun väsy ja muutoinkin plaa- fiilis. Mutta oikeastaan juuri tuossa se selkäranka että tahto tuli käytettyä: menin vaan. Sama ajatus, kun elämässä on pakko tehdä joitain asioita: syödä, tiskata, nukkua, siivota.. eli osa sitä hyvinvoitia ja suorittaa se sitten pois alta. 

Onhan se olo jälkeenpäin ihan voittaja, vaikka ei sillä hetkellä aina tunnukkaan siltä. Sellainen pois omalta mukavuusalueelta välillä vahvistaa henkisesti, ja sitäkautta jatkuu tuo motivaation pitäminen, kun ei anna hetkellisen huonon fiiliksen pilata lopputulosta. 


Tietty, kun on kipeä niin ei missään nimessä ja niinkuin alussa sanoin: kuuntelee itseään. Joskus se  on vaan se oma mieli, kun haluaisi päästä niin paljon helpommalla. 
Kiteytettynä: 


 • Päämäärä selville: miksi haluan urheilla
 • Muistaa, että muutokset vaikuttavat jonkin aikaa fiilikseen
 • Voittaa ne omat selitykset itselleen, miksi ei voisi
 • Ottaa omaa aikaa, ja pitää kiinni niistä
 • Tehdä ja toteuttaa

Ei se elämä ole kokonaan urheilua, se on vaan hetket viikosta. Vaikkakin itse tulee urheiltua aika monta tuntia viikossa, niin on täällä muutakin elämää! :) On hetki sille liikunnalle, hetki siivoukselle ja hetkiä elämälle. Onko siellä jotain omia motivointikeinoja käytössä? Miten motivoit itseäsi eteenpäin?Nyt ihanaa päivää kaikille!

xoxo

4 kommenttia on "Miten saada motivaatiota liikuntaan?"
 1. Totta, aina ei voi olla kivaa eikä tarvitsekaan! Mua motivoi peili ja oma hyvä fiilis sen jälkeen kun on saanut itsensä liikkeelle. Ihanaa viikon jatkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, siinä on motivaatiota ihan tarpeeksi!!! <3 Ihanaa viikon jatkoa sinne myös ihanuus :)

   Poista
 2. Mulla on Maicun kanssa samat ajatukset: kyllä se on se peilikuva ja oma fiilis, mikä pistää toimimaan. Vaikka itseään joutuu potkimaan liikkeelle, on se aina yhtä palkitsevaa loppujen lopuksi:)
  Ihanaa viikkoa sulle Maarit-ihanuus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kyllä se on aika iso motivaatio <3 ja se voittaja-fiilis sen jälkeen! <3
   Ihanaa viikkoa Sari- ihanuus <3 :)

   Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature