Top Social

Hot in the city, suolaa lisää

Huh...notta kuumaa olisi! Täällä ilmastointi paahtaa täysillä, loma pukkaa päälle kun miehelläkin alkoi oma lomansa. Lepoviikkokin alkoi treeneistä, joten saa levätä.

Pientä hommaa toki on: • Tänään puretaan olkkarin lattia loppuun
 • Ainiin, olohuoneen tyhjennys siis ensin!
 • Huomenna hakemaan uutta ja se pitäisi saada paikalleen
 • Koira- aidan korotus, kattaa 1500neliön alueen
 • Kasvimaan perkaus ja kastelu
 • Marjojen poiminta
 • Mustikoille
 • Punasista marjoista mehua
 • Ruohopirulainen pitää niittää, ei punkeille
 • Lenkkiä
 • Koiruudet 

Ja ja ja ...:D Eli loma on sitten syksyllä joskus. 

Tämä on varmaan niin monelle niin tuttu juttu, mutta ehken samalla muistutan itseäni tällä postauksella: suolan tärkeys kera nesteytyksen. 


Kun tuo suositus on 5g/pvä ja riittää ihmisille, jotka eivät ole kovin aktiivisia, niin sitten siitä kun miettii näitä kelejä että juomista että hikoilua! Huuhtelee ja hikoilee näitä mineraaleja pois ja natriumin puute onkin huono kaveri jo. 


Suolan tärkeys:Nykyään suositaan vähäsuolaista ruokavaliota, ja toki, joskus on terveydentilan takia jo pakko näin tehdäkin! Mutta nyt, kun ulkona paahtaa aurinko ja toivottavasti sitä nestettä saa tarpeeksi niin yksi asia unohtuu monesti: suola. Tai pikemminkin natriumin laskenut määrä, hyponatremia. Kun juo ja hikoo niin samalla nuo natriumit haihtuvat. Tuota ei itse huomaa ennen kuin oireet paukkaavat päälle: väsy, voimattomuus, päänsärky. Kun arvot ovat jo reippaasti alle 120mmol/l tulee lihasheikkoutta, hermosto- oireita, yleistä kouristelua ja sekavuutta. Eli, suola...natrium, on tosi tosi tärkeää! Ja natriumia saa kätevästi siitä suolasta.

Suolaa on montaa lajia, ja laadukkaita ovat tietty Himalajan ja ruususuola ihan esimerkkinä. Mutta on tuossa ”pahassa” ruokasuolassakin natriumia ja jodia. Joten kyllä se on parempaa kuin ei suolaa ollenkaan! Kilpirauhasen toiminta muuten tykkää jodista, eli ei se pöytäsuola ole niin kamala juttu kun on annettu ymmärtää. 


Ja hei, aina näissä blogijutuissa pitää ottaa huomioon se oma terveys!!!!! Eli jos on jotain ongelmaa suolan yms kanssa niin ammattilaiseen yhteyttä! Tämä on tällainen yleisjuttu ja perusterveille! 
Tuo on niin tärkeä muistaa blogimaailmassa, kun ne oikeat ammattilaiset ovat tervareilla yms ja jokainen on yksilö. Muutoin sitten nestettä perään niin kroppa tykkää. 


Olen itse käyttänyt aikoinaan jo tanssiessani kikkaa: vesipullo, tippa suolaa ja omenamehua. 

Oma resepti:

0,5l vettä
Ripaus suolaa
1/3 omenamehua


Huomasin siinä hikoilessani pitkin työyötä, että pohkeel alkoivat uhkaavasti kramppailemaan ja tuo suolapullo kyllä helpotti paljon oloa. 
Kun touhuan nyt helteillä niin jossakin välissä aina on mukana tuo samainen coktail. Eikä muuten maksa paljoa! :)
Vaikkakin kaupat täynnä hyviä, hienoja pulloja, joissa on jo mukana niin paljon kaikkea palauttavaa, nesteyttävää ainetta mutta hinnat. OMG, kun nuita alkaa oikein katselemaan.... huh! Ja juuh, ei varmaan minkään ravintosuosituksen mukainen vinkki, ja rasvoja löytyy...prosessoitua..jaiks.. mutta pahinpaan oloon muutama  sipsi tahi meetwusrsin siivu... ;) suolaa suolaa!!!
Itse tykkään mennä ruokajuttujen ja terveyden kanssa mennä sellaisella simppelillä, maalaisjärjen siivittämällä tiellä. Joten nämä vinkitkin ovat sen suuntaisia sitten, mutta joskus sitä pyörää ei vaan tarvitse keksiä ihan kokonaan uudestaan! 
En nyt nurise, mutta kun ihminen on syksyn rakastaja niin nämä helteet... too much :D Onko siellä ihan jipii- fiilis? Nautitaanko oikein kunnolla? Vai onko jo liian tukalaa....vai olenko se vain minä? 

Jos nautitaan, niin hyvää hellepäivää! <3 Jos niinkuin minä, niin voimia! <3Ja kaikenkaikkiaan hyvää päivää kaikille! Pitänee tuota lattiaa lähtee repimään auki, siinä tuhoamisessa olen ainakin hyvä! 

xoxo
6 kommenttia on "Hot in the city, suolaa lisää"
 1. Jos voisin vain maata auringossa, tää ois jees mutta työtä tekevälle vähän liikaa. Kuuma on kotonakin, onneksi makkarissa viilennyslaite niin saa nukuttua.Kylläpä sulla on touhua, koitahan huiliakin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Toivottavasti pääset vähän grillailemaan!! On juu täälläkin sisällä, koiruudet vähän on liian kuumissaan... tsemppiä töihin ja koitan tosiaan <3 ehkä joku off- day pitää pitää...<3

   Poista
 2. No joo huh hellettä sanon minäkin, siis aidosti nautin enemmän sadesäällä vaikka sisällä olossa, ei masenna yhtään. En ole kesän lapsi, mutta en talvenkaan, kevät ja syksy parhaita.

  Suola on kyllä tärkeää ja kiitos suolareseptistä. <3

  Zemppiä puhteisiin, josko sitten syksyllä lomailua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä!! Sellainen ihana syksyn sade... ah..elementissään :) Mun kuulemman pitäisi olla horoskoopin mukaan kesän lapsi, mutta syksyn täysin tuppaan olemaan. Onneksi se sieltä tulloo seuraavaksi!

   Kiva, kun tuli jotain vinkkiä saatua annettua, tuo on niin simppeli ja toimiva kikka!

   Kiitos mahtavuus, syssyllä naatitaan ;) <3 <3

   Poista
 3. En ole yhtään helleihminen, vaan mieluiten kohtuukäyttäjä lämmönkin suhteen, heh;) Saunaakin inhoan, niin aivan varmasti myös näitä kelejä. Onneksi talossa on viilennys, muuten tulisin hulluksi, luultavasti. Ja suolat pitää muistaa, sen olen tiedostanut jo kauan. Koetahan tsempata, Maarit, kun sulla näyttää tuo tekemislista aika huikelta:) Voimia ja hyvää mieltä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Sari, kohtuu on hyvä ;D Itse saunon kohtuukäyttäjänä kanssa, ukkokulta on extreme :D Ihan vallaton. Mutta kun syssyy tulloo niin täällä nautitaan. Meillä sellainen siirrettävä pömpeli joka tulee mukana huoneesta huoneeseen ja paras ostos kyllä ever! Kiitos ihanuus, koitetaan ja ehken joku päivä lepoakin :) Tsemppiä sinne myös ja jaksamisia kuumassa! <3 <3

   Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature