Top Social

Ilmastoimattomassa autossa: selviytymisopas

Myö lährettiin pari päivää sitten oikkee isolle kirkolle. Eli siis suuntana oli Turun Bauhaus ja ostoslistana uusi lattia. Oltiin purettu edellisinä päivinä laatta kerrallaan vanhaa pois rautakangella ja ihana, uusi odotti jo meitä! Jipiiii!!!!Sitten se totuus iski: meidän on pakko mennä sillä ainoalla autolla, jossa on vetokoukku. Ainoa auto,  jossa ei ole ilmastoa. Ilmatieteenlaitos lupaili kevyttä 33astetta. Oh great!!! Alkoi muuten jo illalla ahdistamaan tuo ajatus, kun matkaakin on sellaiset 60km/suunta.

Eipä siinä sitten, varusteet kuntoon!

Oma listani selviytymiseen: (Lopussa paras keino)


 • Iso vesipullo, 1,5l
 • Pieni vesipullo
 • Pieni pussillinen sipsejä
 • Prego ladattava joku omituinen vedellä kiertävä kannettava viilennin
 • Suihkupulo
 • Shortsit ja toppi, väriä vaalea
 • Urheilumieltä
 • Rambon asenne 
 • Radio City
 • Aurinkovoide
 • B-vitamiinia

Näillä siis varustauduin tuohon matkaan ja aamupäivästä olisi ollut se viisain lähtöaika mutta kun se ei narttukoiran juoksun takia onnistunutkaan niin helposti..kun kaksi urosta sekosi..niin lähtö sitten kuumimpaan aikaan keskipäivällä. Kuis muutenkaan. 

Alkumatka oli kutakuinkin jees, kun aurinko oli 10-tiellä vähän takanapäin meitä ja ikkuna auki, radio cityn pauhatessa. Fiilis että jesh, ei paha! Vähän kuin aikoinaan ryhmärämä- porukalla vaikka festareille olisi menossa! Rock on! Meidän uskollinen miniauto. Ilman ilmastointia. Kääk. Ikävä mun jenkkiä, joka telakalla: vetokoukku JA ilmastointi. Volvossa ilmastointi, ei koukkua. Toinen jenkki odottaa ihmettä käynnistyäkseen. Toisaalta, siinäkään ei vetokoukkua. Eli Ford Fiesta on pop. 


Ongelmat alkoivat siinä vaiheessa, kun saavuttiin taajamaan. Oli pakko pysähdellä ja valot yms...joten ei auttanut ikkunat, kuuma ilma täytti auton. Hahaa, nyt voin koklata tuota Pregon viilennintä!


Pari probleemaa: kun pitää laittaa vettä niin hahaa...arvatkaa kuin käy, kun vähän kallistuu? Jep, vedet lattialla, penkillä ja jaloissa. Eli siis tasainen alusta, muten ei edes käynnisty.

Suihkutin suihkepullolla ja napista ongelmien ratkaistua päälle. Kohta helpottaa....not. Lopputulos kova ääni ja pientä lämmintä pöhinää. EI VOI OLLA TOTTA! Tarkoittaa siis sitä, että viimeinen oljenkorsi meni siinä, ja oltiin vasta menossa. Onneksi Bauhaussissa on ilmastointi. Not. 

Mentiin sisälle sinne suureen puljuun ja ah, ihana seisova 30- asteinen ilma tervehti meitä! Onneksi sentään seinät blokkasivat suoran auringon.... 

Rampattiin päästä päähän, kun kaksi myyjää antoi eri koordinaatit, mutta vihdoin: matot ja lattiat löytyivät! Jipii! Ja se meidän katsoma kuvio oli siinä, äkkiä myyjä ja ulos. (auto luonnollisesti odotti suoraan auringossa, kun ei ollut mitään varjoa parkkiksella...)

Jonotusnumero tietty piti ottaa, meitä oli muitakin siellä. Odottavan aika oli pitkä ja janoinen. Myyjä tuli sitten hikipäissään ja hetken juteltuamme totesi, että kukaan myyjistä ei haluaisi matto- osastolle kun ilmanvaihto ei pelaa...ilmankos vähän huippasi. Mutta myyjä oli mahtava ja saatiin lattiaan siis se muovimatto, joka sitten rullassa painoi varmaan 40kg ja kannettiin tietty itse se kassalle ja autoon. Matka pisteestä lattiaosasto- auto oli muuten liian pitkä omaan makuun, tuolla ilmalla. Onneksi on vähän treenannut. 

Meillä on oma kieli kommunikoida tilanteissa ja saattaa vaikuttaa aika karskilta ulkopuokisille: käännä, no joo joo! Älä huua! Tee nyt jotain äläkä ihmettele. Toimii meillä, voi näyttää...Kiljusten herrasväki lähtenyt liikkeelle. 

Ulkona odotti pyörillä oleva sauna. Voi pyhä jysäys, kun kannettiin sitä mattoa hikisinä ja kuumissaan autolle, joka oli seissyt suorassa auringossa ja paikassa, johon ei tuuli sopinut rakennusten takia! Hotter than hell! Ajattelin, että lähtee kohta muuten taju. Ovet auki, juomista äkkiä ja matto peräkärryille. Yritin ruiskia sillä kukkienkasteluruiskulla lämmintä vettä iholle, mutta ei se auttanut enää pätkääkään. Olo oli jo vähän paniikkinen ja pitäisi päästä liikkeelle. Mies ajatteli että hakee äkkiä jädet siitä kaffelasta, kun olin vähän aikaa sitten huomannut pähkinättömän jäden: twisterin. 

Odotellessani alkoi oma oloni olla jo niin järkky, että piti tehdä jotain. Se prego huusi apua lattialla ja niin minäkin! 

Nyt tulee se paras keino: 1.5l pullosta puolet kaataa suoraan päällensä keskellä ihmisvilinää ja samalla kastelee paidan. Kihinä kävi, kun alkoi vähän jäähtymään! Muutama katse tuli, mutta en jaksanut välitää enää. Toinen luraus päälle ja hengissä taas! Sääli, että ei ollut sitä jädeä muuten siellä, jota olisin voinut syödä. Sopi toki tunnelmaan tuokin :D. Mutta sain sitten Heseltä jäden ja märkä toppi toimi loistavasti tuulenvireen tullessa ikkunasta!

Ei haitannut pieni harhaanajokaan, jonka seurauksena ajoimme Myllyn sisäparkin kautta takaisin tiellä. Ei ole tuokaan mahdoton eksyminen... Huonosti merkitty isolle tielle ajo.....Nyt on lattia paikallaan ja olohuone 1/2 valmis. Toinen puoli tehdään, kun lämpötilat ovat kutakuinkin max 15astetta..... eli syssymmällä. 


Mutta häpi ending, ja itse tykkään tuosta lattiasta nyt oikkee kovasti! 


Summa summarum: paras keino oli siis kaikesta raahaamastani tavararasta se vesipullo. Sitä päälle, vaatteet märäksi ja ikkunat auki. Toimii!

Onko siellä jotain muita vinkkejä vielä olemassa autoilulle, jossa ei ole ilmastointia? Muuta kun vaihda autoa...tuo on metsäauto ja rakas sellainen :D.


Nyt ihanaa päivää kaikille!!!


xoxo


4 kommenttia on "Ilmastoimattomassa autossa: selviytymisopas"
 1. Lattiasta tuli mieletön! Ootte te niin ässiä ja paha juuri tuo, missä autossa onkaan se peräkoukku. Kyllä olen kiitellyt auton ilmastointia, voisin oikeastaan asua autossa tai viilennetyssä ruokakaupassa.

  Kivaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Mä niin tykkään tuosta ja sisustusinto sellaisenn vähän vanhan linnan tyyliin poksahti täysin ilmoille! Syksyllä kavia, takka ja soffa...pakko olla mahtifiilis :) On juu, kun muutoin hyvä auto vaan näillä ilmoilla...huh! mä istun muutoin kanssa mieluusti toisessa autossa ilmastoinnin pauhatessa!

   Samoin sinne ihanuus <3

   Poista
 2. Wau mikä lattia, kannatti vähän hikoilla sitä hakiessa :) Muistan myös ikuisesti ne kesäreissut jotka tehty +30 helteessä ilman ilmastointia, miksiköhän ne ovat jääneet mieleen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus! <3 itsekkin tykkään paljon tuosta, innostuu vielä sisustamaan, huh! ;) Sama täällä, muksuna lappiin vanhalla jenkiröhjäkkeellä mentiin.. tuli niin nostalginen olo! :D Hikisenä.. mutta jotekin muuten muksuna kesti matkat paremmin? <3 Ihanaa viikkoa <3

   Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature