Top Social

Maastopalon jälkimaininkia


Olipas sellainen sunnuntai- maanantai yö, että ei ihan heti halua kokea uudestaan!

Menin nukkumaan ihan normisti sunnuntaina, miehen ollessa yövuorossa. Uni ei tullut heti, kun nuo jalat heittivät levottoman- moodin päälle ja varmaan tuossa klo 1.30 on uni tullut.

Klo 2.00 alkoi sen päivinen hakkaaminen ulko-ovelta että! Näin sisäpuolella olevalta kuulosti siltä, että joku oli tosissaan ja kun meillä ei ihan vakavasti puhuen ole sitä ovikelloa, koirat toimittavat sitä virkaa.

Meille kun aina soitetaan ennen, juurikin koirien takia niin eka ajatus oli: se yksi paikallinen huumehörhö, joka karkotettiin jo pois. Ainoa ajatus: pakko olla se. Ei kukaan muu tule tähän aikaan tänne.
Muutoinkin täällä haja- asutusalueella ihmisillä on omat tapansa juurikin kyläilyyn: ilmoita. :) Vartiointia yms kuitenkin tavalla tai toisella on kuitenkin jokaisella.

Joten sydän syrjällään soitin ukkokullalle koirien muristessa, että nyt on joku ääliö löytänyt meidän oven taakse. Mietin, päästänkö koirat, kättä pidempää? Mitä voin yksin tehdä ja onko siellä enempi porukkaa?

Sitten kuului kamun ääni: minä täällä, herää ja ulos! WTF? Totta kai avasin ja ajattelin, että hänellä on jotain hätää. Mies kuunteli puhelimen kautta ja kuuli sanan: tulipalo. Kiva varmaan muuten hengailla siellä luurissa tietämättä mitä tapahtuu ja voimatta tehdä mitään!

Tulipalo metsässä, vaatteet päälle ja mennään! Ok, äkkiä koirat sisään, jotain päälle ja juoksemaan. Asutaan tien päässä ja siinä on siis naapurin metsä ympärillä, kun meille tullaan. Päästiin sen 100m ja näky oli kamala......epätodellinen. Suuri alue oli kuin tulimattoa ja hämärässä näki, miten kipinät halusivat nousta puiden latvoja jo ylöspäin. Ei voi olla totta. Ei voi tapahtua täällä... naapurissa on ihan vieressä suuri navetta ja rakennuksia. Heti tien yli mentäessä toinen naapuri ja navetta. Ja me. Kuiva maa. Ei voi olla... 

Nämä tytöt, :) naiset, olivat ihan sattumalta menneet vähän päästelemään höyryjä ravinteliin ja olivat kotia tulossa. Heppatallit ja muut odottivat jo töitään ja ihan perusmeininkiä, kun ONNEKSI tulivat siihen aikaan kotia. Huomasivat palon, kaikki hereille, 112, alkusammutus ja VPK tuli. aikaa tuossa välissä meni vain muutama minuutti, mutta tuntui ikuisuudelta! Keskisuuri maastopalo. 

Siellä seistiin sitten yö, jälkivartiointia ja tilanne hallussa. Ajatus, että nuo naiset eivät olisi menneet a) ulos b) kotia tulleet juuri tuohon aikaan...Oli kuulemman jo minuuteista kiinni, että olisikin muuttunut todella pahaksi. Risuja ja hakkuuta yms ihan lähellä. 

Oli niin pirun pienestä kiinni suurempi katastrofi, että pisti muuten kelailemaan omaa varustustaan tilanteiden varalle. Äkkiä päivitys isompiin alkusammuttajiin, muutoinkin yritettiin heti katsoa kaikki, mitä voisi riskiksi laskea.
Seisoin siellä klo 4.30 ja otin tämän kuvan. 


Uusi aamu. Selän takana palanut metsä. 


Ajatus, että olisi voinut menettää kaiken on aika raju käsitellä. Maanantai meni niin totaalisesti univelassa, kiitollisuudessa, arvostuksen noustessa siitä mitä on, mitä olisi voinut tapahtua, arvomaailman kokiessa taasen päivityksen.

Olisin halunnut kirjoittaa vähän sujuvammin tämän, että myös käyttää parempia, kuvaavampia sanoja. Käsi pirulainen kipuilee sen verran, että töks töks- kieltä tulloo, pahoittelut siitä.Nyt ihan mielettömän ihanaa päivää kaikille, itse kiitollisena katson ympärilleni <3


xoxo

2 kommenttia on "Maastopalon jälkimaininkia"
 1. Oi jösses tälläisiä tapahatununut ja ihan hirveää, jos olisit herännyt palohälyttimien hälytykseen siinä, kohden kun olisi talon ym. suhteen ollut liian myöhäistä. Olet varmaan ollut niin poikki!

  Mukavaa tätä viikkoa Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä pelottavaa...huh..ja ajatuskin siitä, että olisi juurikin herännyt sitten tuohon niin...huhx2! Vieläkin toivutaan :)

   Mahtavaa viikkoa Tiia <3

   Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature